Courgettesoep met verse zalm

Zo na de feestdagen dacht ik dat het leuk zou zijn om een lekker gezond recept op het blog te zetten. Ik vind het leuk om gezonde recepten te maken en ik weet dat het ooit lastig is om inspiratie te hebben om iets gezonds en makkelijk op tafel te zetten. Laat me je dus helpen met het recept van heerlijke courgettesoep.

Benodigdheden

 • 1 courgette
 • 1 liter visbouillon (kan je zelf maken is nog beter maar ik gebruik Knorr visbouillon tabletten)
 • 1 middelgrote ui
 • 1 beetje roomboter
 • 250 gram wilde zalm (diepvries of vers)
 • 200 gram ongesneden (evt. die van AH)
 • 1 speltbrood
 • 2 tomaten
 • 1 teentje knoflook
 • Parmezaanse kaas
 • Evt. kokosolie (voor bakken van de zalm)
 • Olijfolie

Materiaal

 • Pan van 1,5 liter
 • Grillpan of broodrooster
 • Koekenpan
 • Rasp

Bereiding

We gaan eerst de ui snijden en die gaan we fruiten in de pan waar je de soep in wil maken met een klein beetje roomboter in de pan.

Ondertussen snijden we de courgette en die voegen we bij de gefruite ui in de pan en laten dit even mee sudderen gedurende een paar minuten.

Nu maken de liter visbouillon met Knorr maggiblokje (als je zelf visbouillon wil maken zou ik dat eerst doen voor dat je aan de soep begint.) Als de visbouillon klaar is doen we die bij de ui en courgette. Dat laten we goed koken.

Nu bak je de zalm in de koekenpan. Ik doe niks in de pan omdat we een pan hebt waar dat bij kan. Of evt. beetje kokosolie toevoegen als iets in de pan moet doen.

Ondertussen snij ik het speltbrood in brede plakken en doe ik olijfolie over en bak ik in de grillpan zodat ze beetje krokant zijn. Maar je kunt het brood ook zonder olijfolie in de broodrooster stoppen. Dan snij je de tomaten in plakjes en rasp je wat Parmezaanse kaas

Als de zalm goed gebakken is kan je kleine stukjes snijden.

Zo nu staafmixer in de pan met de soep zodat de courgette en ui en visbouillon tot soep worden en dan voeg je als laatste de crème fraise toe (mocht je dit niet willen mag dat ook)

Dan voeg ik de klein gesneden zalm toe.

Ik doe op de snee speltbrood een beetje knoflook over raspen en dan de tomaat plakken er op en dan beetje Parmezaanse kaas

Eet smakelijk

Je kunt natuurlijk ook je eigen variatie op dit recept maken. Wat me leuk lijkt is als je dit een keer gemaakt hebt, je me dan een foto stuurt van jouw courgettesoep. Als je zelf nog leuke gezonde recepten weet hoor ik het graag. Het is altijd leuk om te zien wat andere voor gezonde en eenvoudige recepten hebben.